Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام تنها با اشاره به دستاوردهای مسجد دانشگاه تهران در طول سال‌ها فعالیت، گفت: برگزاری باشکوه‌ترین مراسم اعتکاف، راه‌اندازی پویش‌های کمک به نیازمندان و انجام فعالیت‌های جهادی از اقدامات این مسجد به همت دانشجویان است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد دانشگاه تهران در سال 1345 به بهره برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسجد که یکی از بزرگترین و مهم ترین مساجد دانشگاهی کشور  محسوب می شود، از معماری زیبای اسلامی برخوردار است و با برگزاری برنامه های مذهبی، فرهنگی و ادبی برای دانشجویان دراین مسجد سعی کرده است، حضور هر چه بیشتر جوانان به مسجد این دانشگاه را فراهم کند. به مناسبت فرا رسیدن 16 آذر ماه، روز دانشجو پیرامون برنامه های شاخص و فعالیت های این مسجد گفت و گویی با حجت الاسلام «محمد تنها»، مدیر مسجد و مدرس دانشگاه تهران ترتیب داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

 

با توجه به برگزاری فعالیت های دینی،معرفتی و فرهنگی در دانشگاه ها، مسجد دانشگاه تهران به عنوان یکی از بزرگترین و مهم ترین مساجد دانشگاهی کشور برای تقویت این نوع فعالیت ها و همچنین حضور قشر جوان دانشجو در این مسجد چه برنامه و رویکردی در نظر گرفته است؟

 

یکی از رویکردها و برنامه های مسجد دانشگاه تهران برای جذب و همراه کردن قشر جوان دانشجو در برنامه های مذهبی این مسجد، تدارک برنامه مناسبتی متناسب با قشر دانشگاهی است، برگزاری برنامه های شب های قدر، اعتکاف مسجد دانشگاه تهران از جمله برنامه های شاخص این مسجد است، که همه ساله با حضور گسترده دانشجویان و اساتید در این مراسم معنوی برگزار می شود. در واقع می توان گفت شکل گیری مراسم اعتکاف رجبیه در کشور از مسجد دانشگاه تهران آغاز شد و پس از آن در مساجد کشور رونق یافت.

ویژه برنامه های ماه های محرم و فاطمیه هم از برنامه های مناسبتی جدی این مسجد است، که می توان به آن اشاره کرد.همچنین برپایی کرسی تلاوت روزانه قرآن کریم و احیای نیمه شعبان یکی از برنامه های ماندگار این مسجد است که برای اولین بار از مسجد دانشگاه تهران کلید خورد.

از دیگر برنامه هایی که سالیان سال است در مسجد دانشگاه تهران برگزار می شود، مراسم سخنرانی بعد از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا در مسجد این دانشگاه است که با حضور حجج اسلام قرائتی، صدیقی، پناهیان، کرمی و کفیل برپا می شود. اما در حال حاضر به دلیل شرایط ناشی از بحران کرونا و برگزاری کلاس های دانشگاه به صورت مجازی و نیز لغو نمازهای جماعت مسجد دانشگاه، این سلسله جلسات سخنرانی به صورت کلیپ های چند دقیقه ای در مسجد دانشگاه با حضور سخنران همان روز بدون حضور جمعیت ضبط و در زمان تعیین شده از کانال و شبکه مجازی مسجد منتشر می شود و برای دانشجویان  قابل دسترسی است.

 

مسجد دانشگاه تهران از جمله مساجدی است که نقش مهمی در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین جلوگیری از آشوب در فتنه 88 داشته است علت اهمیت جایگاه این مسجد چیست؟

 

در طول سال ها فعالیت، مسجد دانشگاه تهران پایگاه بچه های ارزشی و مذهبی و وجه فرهنگی و علمی دانشجویان آن نسبت به دیگر فعالیت های آن قالب بوده است. عمق معرفت دانشجویان این دانشگاه را در فتنه های مختلف از جمله در فتنه 88 شاهد بودیم که هوشیاری سیاسی و حضور به موقع دانشجویان در صحنه برای پایان این فتنه بسیار راهگشا بود. عاشورای 88 در حالی که آشوبگران قصد حمله به مراسم عزاداری مسجد دانشگاه تهران  را داشتند،همزمان هیئت عزاداری مسجد دانشگاه با حضور فرهیختگان و دانشجویان وجه هیئتی و مذهبی خود را نشان دادند و هیئت را تعطیل و در مقابل آشوبگران و اغتشاش گران ایستادند و پیاده روی عظیمی از سمت دانشگاه تهران به سمت خیابان فلسطین برپا کردند و در نهایت این اتفاق با ماجرای نهم دی ماه ختم شد. همین موجب شد که برگ زرینی از عملکرد بچه های مسجد دانشگاه تهران رقم بخورد.

همچنین مسجد دانشگاه تهران در دوران پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 هم در تحصن علمای مطرح نقش بسیار مهمی داشته است، به گونه ‌ ای که بعد از آن تحصن، رژیم پهلوی فرودگاه امام خمینی (ره) برای حضور امام(ره) را گشودند.

 

یکی از برنامه هایی که در سال های گذشته به منظور تجلیل از سردار حاج قاسم سلیمانی با مشارکت مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، برنامه «سلام سردار» بود، در آستانه اولین سالگرد شهید قاسم سلیمانی به منظور گرامیداشت سردار آسمانی برنامه ای تدارک دیده شده است؟

 

سه سال پیش شانزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل با عنوان «سلام سردار» ویژه تجلیل از سردار سرافراز اسلام و مجاهد فی سبیل الله سردار حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه تهران با مشارکت تشکل های دانشجویی و مسجد دانشگاه با حضور شخصیت های لشکری و کشوری برگزار شد. به مناسبت هفته مقاومت و اولین سالگرد شهادت سردار آسمانی هم در نظر داریم که با همکاری دفتر ادبیات و هنر دانشگاه تهران ویژه برنامه «خداحافظ سردار» را برگزار کنیم.

علاوه بر آن سال گذشته یک روز پس از شهادت سردار سلیمانی با محوریت مسجد دانشگاه تهران تجمع عظیمی از مسجد دانشگاه تا میدان فلسطین به مناسبت شهادت شهید قاسم سلیمانی برپا شد که می توان گفت اولین تجمع پس از شهادت ایشان بود و با حضور گسترده دانشجویان و استادان این دانشگاه برگزار شد.

 

پس از شیوع ویروس کرونا اگرچه نمازهای جماعت مساجد تعطیل شد،اما عملا مساجد تعطیل نبودند و برای مهار این بیماری دست به کار شدند، رویکرد و برنامه مسجد دانشگاه تهران در بحث مبارزه با بیماری کرونا چه بوده است؟

 

پس از شیوع ویروس کرونا بسیاری از مساجد رویکرد «مسجد تعطیل نیست» را در پیش گرفتند. بچه های مسجد دانشگاه تهران نیز با همین رویکرد در سه محور برای مهار ویروس کرونا برنامه ریزی کردند. در بخش فرهنگی رویکردمان برگزاری برنامه های فرهنگی مسجد دانشگاه تهران به صورت مجازی بوده است، به طوری که دوره های مختلف آموزشی و طرح «ضیافت اندیشه» از زمان شیوع این بیماری در بستر فضای مجازی دنبال می شود که با استقبال بیش از یک هزار دانشجو و فعال فرهنگی روبرو است و نشان می دهد که ما در بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی موفق عمل کرده ایم و دستاورد داشته ایم.

در حوزه آسیب هایی که ویروس کرونا به وجود آورد، مرکز نیکوکاری مسجد دانشگاه تهران که سابقه خوبی در انجام فعالیت های خیرانه داشته است، در دو محور فعال شد و ورود یافت، اول توزیع بسته های معیشتی برای 150 خانواده تحت پوشش و نیز پرداخت اجاره های عقب افتاده آنها بوده است.

محور بعدی فعالیت این مسجد تهیه تبلت و موبایل برای دانشجویان و فرزندان کارکنان دانشگاه بود که از نظر مالی مشکل داشتند. با توجه به اینکه آموزش مدارس و دانشگاه های در بستر فضای مجازی برگزار می شود، به همین جهت برای اقشار نیازمند یاد شده با حمایت های خیرین و اساتید دانشگاه این ابزار را فراهم کردیم تا از آموزش های مجازی بتوانند بهره مند شوند و هنوز هم این کمک رسانی ادامه دارد. تلاش ما در این جهت است که به نیازهای همه مراجعان پاسخ دهیم و در این زمینه یک پویش وسیعی در سطح دانشگاه برپا کرده ایم که هیچ دانشجو و فرزند کارمند دانشگاهی از تحصیل به دلیل محرومیت عقب نیافتد.

همچنین یکی دیگر از برنامه های ما کمک به دانشجویان نیازمندی است که امکان پرداخت هزینه های خوابگاه دانشگاه  را ندارند، تا بخشی از دغدغه های آنها در این شرایط حل شود.

 

مسجد دانشگاه تهران با مشارکت گروه های جهادی این دانشگاه با حضور دانشجویان چندین سال است در بحث محرومیت زدایی فعالیت می کند، در شرایط بحران کرونا چه اقداماتی را انجام داده است؟

 

با توجه به فعالیت دو گروه جهادی در دانشگاه تهران، رویکرد مسجد دانشگاه تهران حمایت از فعالیت های این گروه های جهادی در فعالیت های مومنانه و محرومیت زدایی است. یکی از گروه ها متشکل از دانشجویان پزشکی این دانشگاه است که در حال حاضر و در شرایط بیماری کرونا اولویت این گروه جهادی حضور در بیمارستان ها و ارایه خدمات به بیماران و کمک به کادر درمان است. اولویت دیگر آن تهیه آبمیوه، تغذیه و سوپ برای بیماران کرونایی و توزیع در بیمارستان ها است.

یکی دیگر از گروه های جهادی دانشگاه تهران که با حمایت و پشتیبانی مسجد دانشگاه تهران فعالیت می کند، گروه جهادی محرومیت زدایی این دانشگاه است که تمرکز و پایگاه فعالیت این گروه جهادی در منطقه هرندی در منطقه 12 تهران است که در بحث حمایت از خانواده های آسیب پذیر این منطقه فعالیت می کند.

ضمن اینکه همه ساله دانشجویان بسیجی این دانشگاه در استان های محروم برای انجام فعالیت های جهادی حضور می یابند و یا با راه اندازی پویش هایی به محرومان کمک رسانی می کنند. یکی از این پویش ها، جمع آوری کمک برای هموطنان سیل زده بود که بیش از دو خاور کمک با این پویش جمع آوری و به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان ارسال شد. همچنین به زلزله زدگان غرب کشور کمک هایی با مشارکت خیریه مسجد جمع آوری شد که از جمله می توان به ارسال پنج تُن برنج و مایحتاج ضروری هموطنان زلزله زده اشاره کرد.

 

بحث برگزاری کرسی های آزاد اندیشی یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در دانشگاه ها بوده است، مسجد در دانشگاه تهران برای ترویج و گسترش این کرسی ها در دانشگاه و مسجد چه برنامه را مورد توجه قرار داده است؟

 

یکی از برنامه های مسجد دانشگاه تهران در سال هیا فعالیتش، فراهم کردن شرایطی برای حضور گروه های مختلف و تشکل های دانشجویی در مسجد دانشگاه بوده است، تا ایده ها، نظرات و مطالباتشان را بیان کنند. علاوه برآن پیرامون کرسی های آزاد اندیشی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برنامه هایی تدارک دیده شده است و در دانشکده های دانشگاه تهران از جمله دانشکده حقوق، علوم اجتماعی و فنی کرسی هایی آزاد اندیشی و تالارهای گفت و گو در بستر و فضای آزاد برگزار شده است.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد دانشگاه تهران روز دانشجو مسجد مسجد دانشگاه تهران مسجد دانشگاه تهران دانشگاه با حضور قاسم سلیمانی ویروس کرونا گروه جهادی برگزار شد فعالیت ها کرسی ها گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علو و فناوری آنا، رضا نقی‌زاده در نشست تخصصی و هم‌اندیشی در دهه سرآمدی آموزش، با حضور رئیس دانشگاه، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیران مجموعه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده‌های دانشگاه اصفهان، سه موضوع کلیدی؛ دروس مهارتی و اشتغال پذیری، استاد مشاور آموزشی و پذیرش استاد محور دانشجویان را مورد بحث و بررسی قرار داد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در این نشست تصریح کرد: دانشگاه اصفهان الحمدالله بسیار منظم این سه مسیر را پیش برده و به نتایج خیلی خوبی رسیده است.

نقی‌زاده افزود: برای دروس مهارتی و اشتغال پذیری برنامه‌ریزی‌های لازم در حال انجام است که از شروع مهر ۱۴۰۳ به صورت گسترده برای تمام دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه اصفهان این برنامه اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: امیدوار هستیم با توجه به بافت اقتصادی، صنعتی و اجتماعی شهر اصفهان این طرح به خوبی اجرا شود و نتایج خیلی خوبی در سطح استان و شهرستان داشته باشد.

نقی‌زاده با بیان این که در حوزه پذیرش بدون آزمون و استادمحور دانشجویان، کار‌های خوبی انجام شده است، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان در سال گذشته جزء دانشگاه‌های بسیار خوب ما در اجرای این طرح بوده است که امسال نیز به صورت گسترده‌تری اساتید به پذیرش استادمحور استعداد‌های درخشان ورود کرده‌اند.

این مقام مسئول افزود: فکر می‌کنیم انشاالله آمار دو یا سه برابری را نسبت به سال گذشته در دانشگاه اصفهان در پذیرش استعداد‌های درخشان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری تخصصی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از کار‌های مهم دیگری که در دانشگاه اصفهان انجام شده، بحث استاد مشاور آموزشی است که در واقع یکی از رویکرد‌های وزارت علوم بحث شاگرد پروری و ارتباط عمیق‌تر استاد و دانشجو است که بر این اساس و مقررات یکپارجه آموزشی، بحث استاد مشاور آموزشی پیش‌بینی و شیوه‌نامه آن ابلاغ شد.

نقی زاده ادامه داد: دانشگاه اصفهان شیوه‌نامه‌ای را برای این موضوع تهیه کرده و روی آئین‌نامه وزارت علوم به جزئیات مسئله پرداخته و به نظر می‌رسد اجرای خوب این طرح می‌تواند ذیل تربیت رابطه استاد و دانشجو منجر به افزایش کیفیت آموزشی و کاهش سنوات آموزشی دانشجویان و ارتقای کیفیت و مهارت دانشجویان در حوزه‌های مختلف آموزشی پژوهشی و فناوری شود.

گفتنی است، نشست تخصصی و هم‌اندیشی در دهه سرآمدی آموزش، با حضور نقی‌زاده مدیر کل آموزشی وزارت علوم در جمع رئیس دانشگاه اصفهان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیران مجموعه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده‌های این دانشگاه در تالار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار و در خصوص سه مسیر دروس مهارتی و اشتغال پذیری، استاد مشاور آموزشی و پذیرش استاد محور دانشجویان، بحث و تبادل و نظر شد.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای ۸۸۸ برنامه و فعالیت در قالب ۴۰ محور مختلف همزمان با دهه کرامت در استان سمنان
  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • برگزاری ۱۵ عنوان برنامه در هفته بسیج سازندگی
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • جذب حداکثری از اهداف مهم برگزاری جشنواره امامت و مهدویت است
  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بازگشت / مراسم یادبود مسعود اسکویی در مسجد بلال