Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیلی‌ها دوست دارند، لحظه تحویل سال در کنار عزیزان و خانواده‌شان باشند. در این میان هم هستند افرادی که احتمالا تحویل سال ۹۸ بهترین تحویل سال عمرشان باشد، چرا که دانسته‌اند همان‌قدر که به خانه خانوادگی خود نیازمند بوده‌اند، به کاشانه پروردگار عالم هم نیازمند هستند، بلکه حتی بیشتر! هیچ‌کس هم نگفته و مجبورشان نکرده است سه روز روزه بگیرند و از مسجد بیرون نیایند و وقتشان را در آن‌جا به عبادت، ذکر، دعا، تضرع و توسل بگذرانند، اما توفیق بوده یا هر چه، این‌گونه سال نو کردن را انتخاب کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
همزمانی بهار طبیعت و بهاری که در دل ایجاد می‌شود انسان را از خشکیدگی‌های روح می‌رهاند. روز‌های اعتکاف که فرا می‌رسد مساجد دانشگاهی همیشه جزء شلوغ‌ترین مکان‌های برگزاری اعتکاف است و دانشگاه تهران هم جزء شلوغ ترین‌هاست. گمان ما این بود امسال به خاطر مصادف شدن ایام اعتکاف با تحویل سال ۹۸، جمعیت کمتری برای شرکت در مراسم اعتکاف مسجد دانشگاه تهران ثبت‌نام کنند. بعد هم گفتیم خوش به حالشان جای وسیع‌تری در اختیار هر نفر است، آخر همیشه این‌طور بود که به ازای هر معتکف به اندازه یک سجاده و نصفی جا بود و ناگفته نماند قشنگی این مراسم به همین شلوغ بودنش است. اما از قضا وقتی با رئیس مسجد دانشگاه تهران تلفنی گفت‌وگو کردیم، او این ذهنیت ما را رد کرد و گفت: امسال هم جزء شلوغ‌ترین سال‌های ثبت‌نام اعتکاف مسجد این دانشگاه بوده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید نیکزاد، رئیس مسجد دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا؛ استقبال امسال دانشجویان برای شرکت در اعتکاف مسجد این دانشگاه را خوب ارزیابی و اظهار کرد: امسال تصور ما این بود که با توجه به مصادف شدن تحویل سال با ایام اعتکاف، استقبال خوبی از سوی دانشجویان صورت نگیرد. نکته‌ای که تعجب ما را برانگیخت این بود که در نخستین روزی که سامانه ثبت‌نام باز شد، در همان بازه ۲۴ ساعت اول، تقریبا ۵۰۰ نفر ثبت‌نام کردند. در مهلت زمانی ثبت‌نام اعتکاف، در مجموع دو هزار و ۵۰۰ نفر ثبت‌نام کردند. از این تعداد ۶۰۰ نفر خانم و آقا از اذان صبح فردا معتکف مسجد دانشگاه تهران می‌شوند. جالب است که در همان روز نخست ثبت‌نام معتکفین به ظرفیت تکمیلی رسید. ما هم برای آنکه آن دسته از عزیزانی که ثبت‌نام کردند، اما توفیق نیست در مسجد دانشگاه تهران پذیرای آن‌ها باشیم و نامشان در لیست معتکفین قرار ندارد را به مساجد دانشگاهی دیگری همچون مسجد دانشگاه امیرکبیر، مسجد دانشگاه صنعتی شریف، مسجد دانشگاه علامه و مسجد دانشگاه علوم پزشکی ایران و مسجد دانشگاه حضرت بقیه‌الله(عج) و مسجد لولاگر معرفی کنیم و ارجاع بدهیم.

وی ادامه داد: در کنار ثبت‌نام معتکفین، ما لینکی هم برای ثبت‌نام خادمین در هر سال داریم و امسال هم به رسم گذشته استقبال خوبی برای خدمت به معتکفین وجود داشت و ۶۰۰ نفر برای امر خادمی اعتکاف ثبت‌نام کردند.   امسال زیبایی‌های اعتکاف دانشجویی بیشتر است
رئیس مسجد دانشگاه تهران یادآور شد: معتکفان فرصتی که اعتکاف امسال همزمان شده است با آغاز سال نو را می‌توانند به عنوان یک نقطه عطف برای خود در نظر بگیرند و از آن بهره بگیرند و از این ظرفیت نهایت استفاده را ببرند، چرا که فصل اعتکاف برای جلا دادن روح است و انسان نیاز دارد با خدای خود خلوت کند و تصمیمی برای آینده بگیرد. اعتکاف یک تمرین هم هست و معتکف در این سه روز تلاش می‌کند نماز‌ها را اول وقت بخواند و بیشتر با قرآن انس داشته باشد و بیشتر با ادعیه‌ای، چون صحیفه سجادیه و مضامین آن ارتباط بگیرد. انسان تلاش می‌کند در این سه روز یک مقدار دل خود را جلا دهد و به مناجات با حال معنوی بیشتر گوش بسپارد. اعتکاف امسال قطعا خاص است به‌ویژه در این ایام که سال کهنه می‌رود و ایام سال جدید فرا می‌رسد. این نو شدن دل و جلا گرفتن آن گره می‌خورد با نو شدن سال و زیبایی‌های بسیاری برای معتکفین به وجود می‌آورد.

وی همچنین درباره برنامه‌ریزی‌های محتوایی ویژه این سه روز در مسجد دانشگاه تهران، گفت: سخنرانی‌ها مانند سنوات قبل است. امسال یک ویژه‌برنامه برای سال تحویل داریم. برای این ویژه‌برنامه برنامه ریزی‌هایی شده و فضاسازی‌های خوبی انجام گرفته و سعی شده برنامه‌های قرآنی این ویژه‌برنامه مرتبط با سال تحویل باشد. سفره هفت‌سینی در فضای شبستان چیده شده است. اهمیت حفظ فضای معنوی در کنار بهره علمی با تشکیل حلقه‌های معرفت
حجت‌الاسلام نیکزاد در پاسخ به این پرسش که برنامه‌ای برای اینکه معتکفین بهره علمی در کنار بهره‌های معنوی هم داشته باشند، در نظر گرفته شده، با بیان اینکه پیش از اعتکاف یک برنامه توجیهی برای معتکفان برگزار شد تا هر چه بیشتر فضای معنوی اعتکاف حفظ شود، افزود: فضای معنوی اهمیت افزون‌تری در این سه روز دارد. اما برنامه‌ای که چیده شده این است که حلقه‌های معرفتی تشکیل شود. پیش از برگزاری اعتکاف آفت‌هایی که پیش‌تر وجود داشته و مشکلاتی که در برگزاری این حلقه‌ها در دوره‌های پیشین بوده را استخراج کرده‌ایم تا معتکفان کمال بهره را بتوانند از اساتید حاضر و بحث‌های مطرح شده در این حلقه‌ها ببرند. در این سه روز حلقه‌های معرفت با موضوعات به روزتر و با روشی قاعده مندتر و به سبک سوال‌محور پیش خواهد رفت. این جلسات با سوال‌محوری کارایی بهتری خواهد داشت.
وی درباره اینکه موضوعات این حلقه‌ها چه خواهد بود، گفت: سوال از سوی معتکفان مطرح می‌شود و گفت‌وگو حول محور آن پرسش خواهد بود.

نیکزاد با اشاره به بازخوردی‌های دریافت شده از معتکفان دوره‌های پیشین و استفاده از آن‌ها برای برگزاری بهتر اعتکاف امسال، ادامه داد: در سال‌های قبل ضعف‌های سخت افزاری داشتیم که تلاش شد در حد توان آن‌ها را رفع و رجوع کنیم. از حیث نرم افزاری هم فضا محدود است، اما تلاش شده از تمام ظرفیت برای بالا بردن بهره محتوایی مراسم استفاده شود.

وی با اشاره به یکی از جنبه‌های مثبت اعتکاف مسجد دانشگاه تهران که آن شکل‌گیری رقابتی بین خادمان اعتکاف است، گفت: هم در قسمت خواهران و هم برادران ثبت‌نام خادمی اعتکاف را داشته‌ایم که در مجموع ۶۰۰ نفر ثبت‌نام کردند که اولویت هم با کسانی بود که بار اول خادم می‌شدند. خادمی اعتکاف در بخش‌های مختلفی است که بنا بر انتخاب خود خادمان در زمان ثبت‌نام تقسیم بندی‌ها انجام شده است. جلسات توجیهی هم برای خادمان انتخاب شده مراسم امسال برگزار شده است.

رئیس مسجد دانشگاه تهران گفت: سعی می‌کنیم در طول سال برای خادمان برنامه‌های فرهنگی و معرفتی داشته باشیم و ارتباط‌مان با آن‌ها قطع نشود، چرا که آن‌ها در طول اعتکاف در حال خدمت رسانی بودند و فرصت کمتری برای استفاده معنوی از برنامه‌های این ایام داشتند.   امسال معتکفان هم می‌توانند خادم شوند
وی افزود: امسال ایده‌ای پیاده خواهد شد و آن هم بحث خادمین معتکف است. یعنی افرادی که معتکف هستند و می‌توانند با اختیار و رغبت خودشان خادم هم باشند این‌ها در مسجد جای مشخصی خواهند داشت و مسئول یک قسمتی در داخل مسجد می‌شوند تا به خادمان اعتکاف در برقراری نظم کمک کنند.

نیکزاد درباره اینکه ارتباط با معتکفین بعد از اعتکاف قطع خواهد شد یا خیر، ادامه داد: ایجاد حلقه وصلی میان مسجد دانشگاه و معتکفین یکی از آرزو‌های ما هم هست. این نکته شما را به فال نیک می‌گیریم و سعی می‌کنیم این ارتباط بهتر شود، اگر چه ارتباط ما با معتکفین از طریق فضای مجازی و کانال‌های آن برقرار است و عزیزان از مباحث و جلساتی که در مسجد برگزار می‌شود به استفاده می‌کنند و فایل‌های صوتی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.   ثبت‌نام مقاطع تحصیلات تکمیلی در اعتکاف ۹۸ بیشتر بود وی با بیان اینکه همواره دانشجویان مقطع کارشناسی بیشترین آمار ثبت‌نامی را به خود اختصاص می‌دهند، افزود: اساتید و دانشجویان از تمامی مقاطع در مراسم اعتکاف حضور دارند. مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) امسال ثبت‌نام چشم‌گیری داشتند و درصد آن‌ها با مقطع کارشناسی ۵۰ به ۵۰ است.

وی درباره هزینه اعتکاف امسال هم گفت: با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر، امسال میزان پرداختی شرکت در مراسم اعتکاف مسجد دانشگاه تهران را افزایش ندادیم و همان ۵۰ هزار تومان پرداختی از سوی دانشجویان مانند سال گذشته لحاظ شد. عزیزان خیّری که تمایل دارند به هر نحو به بهتر برگزار شدن مراسم اعتکاف کمک کنند پذیرای آن‌ها هستیم. در هر حال اکثر شرکت کنندگان در اعتکاف مسجد دانشگاه تهران، نخبگان این دانشگاه و از همه رشته‌های علوم پزشکی، فنی، علوم انسانی و هنر هستند و آمده‌اند بهترین لحظات سال خود را در مسجد و در حالت اعتکاف بگذرانند.   گفت‌وگو از مریم روزبهانی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه دانشگاه تهران مسجد دانشگاه تهران اعتکاف اعتکاف 98 نیکزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۷۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری با منطقه آزاد اولویت نخست دانشگاه آزاد انزلی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد‌سجاد سیاهکارزاده، مدیر‌عامل منطقه آزاد انزلی به مناسبت گرامیداشت هفته معلم با استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی دیدار و گفتگو کرد.

کریم کیاکجوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندرانزلی در این دیدار با اشاره به عمر ۲۳ ساله این واحد دانشگاهی، اظهار کرد: در دو سال اخیر اتفاقات مثبتی برای واحد انزلی رقم خورده به عنوان نمونه موفق به اخذ مجوز پنج رشته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته‌های حقوق، حسابداری، مهندسی صنایع و ... شدیم.

وی افزود: در سه سال اخیر تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد انزلی از یک هزار و ۹۰۰ دانشجو به ۳ هزار و ۶۰۰ نفر دانشجو رسیده و تعداد رشته‌های مورد قبول عموم نیز در این واحد دانشگاهی افزایش قابل توجهی داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندر انزلی با اشاره به ارتقای سه پله‌ای این واحد دانشگاهی عنوان کرد: واحد انزلی در حوزه‌های پژوهشی، افزایش تعداد مقالات و... نیز رشد قابل توجهی داشته است.

کیاکجوری ادامه داد: مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندر انزلی  به این نتیجه رسیده که باید دانشگاهی کارآفرین و اجتماعی باشد. بر این باور هستیم که دانشگاهِ امروز باید دانشگاهی اجتماعی باشد و این ظرفیت در این واحد دانشگاهی وجود دارد و به دنبال کسب درآمد‌های متنوع پایدار بوده و بنا نیست صرفاً دانشگاهی آموزش‌محور باشد.

وی با تأکید بر توجه دانشگاه‌ها به کارآفرینی و رویکرد حل مسئله، مطرح کرد: بهره‌مندی از ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی و گسترش تعامل با آن از اولویت‌های نخست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندرانزلی است. آزمایشگاه‌های این واحد دانشگاهی را مجهز کرده و استارت‌آپ‌ها در مرکز رشد، پویاتر شده‌اند. انجام امور مربوط به جذب دانشجوی خارجی از دیگر برنامه‌های واحد بین‌المللی انزلی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندر انزلی با اشاره به دغدغه‌مند و دانشگاهی بودن مدیر‌عامل منطقه آزاد انزلی، تبیین کرد: با توجه به رشد و پیشرفت منطقه آزاد انزلی، تلاش می‌کنیم خود را به قد و قامت دانشگاهی در حد این منطقه برسانیم.راه‌اندازی پارک علم‌و‌فناوری در محدوده منطقه آزاد انزلی با محور دانشگاه انزلی را نیز در آینده نزدیک پیش‌بینی کرده‌ایم.

بحث علمی از مهم‌ترین ارکان توانمندساز نظام محسوب می‌شود

مدیر‌عامل منطقه آزاد انزلی نیز با بیان اینکه بحث علمی، یکی از مهم‌ترین ارکان توانمندساز یا مظاهر قدرت نظام محسوب می‌شود، گفت: در افق ۱۴۴۴ پیش‌بینی شده که ایران از نظر علمی جزء پنج کشور برتر و توانمند باشد. اکنون در کشور خلا‌هایی میان ایده‌ها و برنامه‌ریزی‌های دانشگاه‌ها و آنچه که ما را به پیش‌بینی‌های افق ۱۴۴۴ می‌رساند، وجود دارد.

سیاهکارزاده با تأکید بر ضرورت گسترش همکاری‌های منطقه آزاد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی، اضافه کرد: بر این باوریم که نگاه ما در منطقه آزاد انزلی باید دقیق و کارشناسی باشد و در بسیاری موارد نیازمند مطالعات تطبیقی هستیم. علاقه‌مند به توسعه همکاری‌ها با دانشگاه انزلی و نیازمند انجامِ اقداماتِ بیش‌تر و جدی‌تر در حوزه اولویت‌های پژوهشی هستیم.

وی عنوان کرد: در کنار بحث توسعه تجارت با تمرکز بر صادرات، موضوع تولید و انتقال فناوری نیز به ماموریت‌ها و رسالت‌های مناطق آزاد اضافه شده و تلاش  بر این است که برنامه‌ها و امور خود را در این راستا قرار دهیم.

مدیر‌عامل منطقه آزاد انزلی به برگزاری ایونت علمی، تخصصی با موضوع کریدور شمال-جنوب در نیمه دوم سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: منطقه آزاد انزلی در نظر دارد این برنامه را به صورت نشست علمی و یا همایش، برگزار و در این راستا از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندرانزلی و دیگر دانشگاه‌ها نیز استفاده کند.

به گزارش آنا، در پایان این نشست به مناسبت گرامیداشت هفته معلم، از ۶ نفر از استادان برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندر انزلی تجلیل شد. در ادامه این دیدار، مدیر عامل منطقه آزاد انزلی و هیئت همراه از بخش‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و سرای نوع آوری این واحد دانشگاهی بازدید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همراهی مدیران دانشگاهی با دولت باعث هم افزایی و حل مسائل می‌شود
  • گسترش همکاری با منطقه آزاد اولویت نخست دانشگاه آزاد انزلی
  • احمدی‌نژاد در بوداپست چه می‌کند؟ دولت مجارستان: سفر دانشگاهی است و به ما ربطی ندارد
  • قطع ارتباط موسسات آموزش عالی بلژیک با دانشگاه‌های اسرائیل
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد
  • لزوم گسترش اکتشافات مس با روش‌های نوین
  • آغاز به کار پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی